Porckímélő edzés 7 percben

Régóta vitatkoznak arról a kutatók, hogy vajon a rendszeres sport mennyiben segít, vagy épp árt a porckopásban szenvedőknek.

Hangzanak el érvek ellene és mellette is bőven, de abban azért mindkét oldal egyetért, hogy nem lehet akármilyen edzéstervet követni, ha az ember szeretne mindent megtenni az ízületei és porcai épségéért és egészségéért.

Aki ismeri a Jessica Valant Pilates Youtube csatornát, az tudhatja, hogy Jessica rengeteg hasznos gyakorlatot segít elsajátítani a nézőinek: ezúttal azoknak szolgál néhány jó tanáccsal, akiknek a térdükkel akad problémájuk. 

Ebben a picivel több, mint 7 perces videóban Jessica számos olyan mozdulatot mutat be, amelyek akár otthon is bármikor elvégezhetők.

Ő is kiemeli még a legelején, hogy ezek csak nagyon általános gyakorlatok: ha valaki komolyabb eredményeket akar elérni, akkor mindenképp konzultáljon gyógytornásszal, szakorvossal, és alakítson ki saját edzéstervet.

Az ízületek körüli izmok erősítésével elérhető, hogy minél kisebb nyomás érje a porcokat, és ennek köszönhetően megelőzhető legyen azok kopása.

Kellemes edzést kívánok, és váljék egészségedre! 

drhummel-egeszseg.hu